Dagens status i drivhuset

Da vi kjøpte huset vårt for 5 år siden sto det et drivhus innerst i hagen med all verden av potensiale. Jeg var overlykkelig over å få med et drivhus på kjøpet av bolig for ellers er det ikke sikkert drivhus hadde blitt en realitet. De siste 5 årene har jeg gjort noen forsøk på å få det til å gro og spire der inne med variert resultat.

Første året, 2012, kan jeg ikke huske om jeg plantet noe som helst. Jeg antar at jeg var såpass opptatt med oppussing og slik at drivhuset ikke ble prioritert det året. Andre året, 2013, spiret alt jeg plantet men jeg orket rett å slett ikke å vanne etter at jeg ble gravid så alt døde. Tredje året, 2014, hadde jeg en nyfødt og brydde meg ikke om å gjøre mye research om drivhusplanting. Jeg kastet litt jord og noen før i en potte uten at det fikk store resultater. Fjerde året, 2015, husker jeg ikke helt hvorfor det ikke det ble så stor suksess i drivhuset. Femte året, 2016, prøvde jeg igjen uten hell, brunsnegler hadde tatt overhånd i hagen og det var hageprosjekt nr1 å bli kvidt de eller i det minste minske bestanden. De ekle sneglene hadde kommet seg inn i drivhuset og la egg i jorden og da mistet jeg rett og slett all motivasjon og lyst til å prøve noe mer det året. Nemaslug ble til slutt kjøpt inn på høsten og tok forhåpentligvis knekken på alle eller mange av dem.

Men i år, 2017, det femte året, skal jeg prøve å få til noe. Jeg er glad bare jeg får til noen agurker og tomater egentlig. Mine tilltak for årets drivhussesong blir å være flink til å vanne, slenge på litt gjødsel, bytte ut jorden i drivhuset med frisk ny næringsrik jord. Jeg har jo også prøvd å få fart på varmkomposten de siste månedene og kompostjord har jeg hørt er bra saker. Er det noen som har trua?

Hittil har jeg plantet agurk, tomat og enten meloner eller gresskar (husker virkelig ikke om det var meloner eller gresskar og jeg har kastet posen). Jeg har denne gangen ikke startet i mars slik jeg har gjort de andre årene, men startet litt senere på våren og plantet i potter rett i drivhuset istede for innendørs i vinduskarmen slik jeg pleier. Siden vi er under oppussing hadde jeg rett og slett ikke noe særlig med vinduskarm til alle pottene. Jeg prøvde først med noen tomaterfrø inne i den ene vinduskarmen jeg har på kjøkkenet, men etter å en morgen ha oppdaget en brunsnegle i potten(det må ha ligget et snegleegg fra året før i en potten jeg plantet i) og jeg holdt på å kaste opp, flyttet jeg alt ut i drivhuset og håpet på at det skulle overleve til tross for nattefrost. Tomatfrøene som hadde startet å spire døde rett som det var så her har jeg kjøpt nye frø og plantet på nytt. I pottene på brettet er halvparten med tomatfrø og halvparten (de som spirer) melon/gresskar. I de enkle pottene på bildene over er det plantet agurkfrø.#hverdag #hage #drivhus #grønnsakshage #grønnsaker #hageglad
 

Én kommentar

Lilli

12.05.2017 kl.23:38

Så spennende :)

Jeg kastet agurkene og tomatene ut her i starten av mnd, men tomatene har kun noen få som har klart seg i år dessverre.

Skriv en ny kommentar

Ninja Lillegård

Ninja Lillegård

30, Fredrikstad

Ninja Lillegård, eier av et koselig oppussingsobjekt, giftet meg i mai 2013 og er mamma til Nemo Cornelius født April 2014. Følg meg gjerne på instagram: @ninjalillegard Mail: ninjalillegard@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits